În zilele de 22 și 23 Noiembrie 2024 au avut loc în Universității cele două conferințe anuale ale facultăților universității, ajunse, prin tradiție, la cea de-a 18 ediție: este vorba de Agora International Law Conference „Perspective și provocări juridice în secolul XXI”, respectiv Agora International Economical Conference „Competitivitate și performanță în economia UE”.
Evenimentul s-a desfășurat sub egida partenerilor: ”Jean Monnet Modules”, Colegiul Consilierilor Juridici Bihor, Camera de Comerț și Industrie Bihor , Primăria Municipiului Oradea, bucurându-se de un public numeros, alcătuit din studenți și masteranzi de la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, respectiv de la Facultatea de Științe Economice, precum și din cadre didactice, reprezentanți ai unor instituții publice și participanți de la universități din țară și străinătate.
La deschiderea oficială din Aula Albastră au luat cuvântul doamna lector universitar dr. Laura-Dumitrana Rath-Boșca (directorul departamentului facultății de Științe Juridice și Administrative) care a moderat lucrările conferinței, cei doi prorectori (conferențiar universitar dr. Gabriela Bologa, prorector pentru educație și calitate și lector universitar dr. Felix-Angel Popescu, prorector pentru internaționalizare) și cei doi decani ( conferențiar universitar dr. Casian-Valentin Butaci și lector universitar dr. Radu-Gheorghe Florian). A urmat cuvântul doamnei conferențiar universitar dr. Alina-Angela Manolescu, rectorul Universității Agora din Oradea, care a declarat faptul că universitatea se deschide studenților și masteranzilor prezenți nu doar ca un spațiu de învățare, ci și ca un spațiu de inovare, cercetare, descoperire și diseminare, subliniind faptul că, într-o lume în care suntem obișnuiți și chiar constrânși să luăm informații din surse facile, întotdeauna trebuie să fie loc de dezbatere, de discernământ între practici bune și mai puțin bune, obiective care se regăsesc și în plenitudinea organizării și desfășurării acestor două conferințe internaționale.
Agora International Economical Conference „Competitivitate și performanță în economia UE” a concentrat atenția a 27 de autori din România precum și de la universități partenere din Albania, Azerbaijan, Bhutan, India, Italia, Lituania, Slovenia, Polonia și Ungaria, distribuite în cele 4 secțiuni de specialitate:
1. Contabilitate, Bănci și Finanțe
2. Administrarea afacerilor, Management și Marketing
3. Economie Digitală și Inteligență artificială
4. Economie Națională și Internațională.